-

Украина +38 (057) 761-91-33 :: oil.press1@gmail.com

Технології

У процессі переробки сої ми маємо змогу отримати:

  • масло,
  • екструдат,
  • жмих.
Масло соєве - це кінцевий продукт для вживання у їжу людиною, повножирна екструдована соя використовуєтся як кінцевий продукт для отримання комбікорму, а жмих йде в рецептуру для виробництва кормів.
Конфігурація лінії залежить від умов і побажань замовника, а так само від вимог, що пред'являються покупцями до готової продукції.

Соєвий екструдер нейтралізує антипітательні речовини, знижуючи рівень їх активності до 0,2 од рН, дозволяючи зробити високоякісуі соєву продукцію. Продукти, отримані за технологією екструдування, мають найкращу енергетичну складову і засвоюваність.

Основна лінія по переробці сої:

Соя, очищена в сепараторі від сміття подається в бункер екструдера.

Якщо перед нами стоїть мета в отриманні полножирной сої, то в технологічній лінії не використовують прес. З екструдера соя надходить до охолоджувача і на зберігання. Єкструдована повножирна соя використовуеться безпосередньо для годівлі тварин.

Якщо нам потрібно отримати олію, то після екструдера полножирная екструдована соя потрапляє в форпресс.

При передачі сировини в прес для екструдату сої втрачає частину вологи, яка видаляється системою вентиляції. Жмих, що виходить з маслопресса, подається в дробарку. Подробленный жмих надходить в экспеллер, а потім в охолоджувач і на зберігання. Отримана сировина йде в рецептуру для виробництва кормів.

Масло після форпресса і экспеллера проходить через вібросито на маслофильтр, де відбувається фільтрація від масла.

Для максимального віджиму олії і отримання високоякісного жмиху необхідно використовувати якісну сою, відстежуючи її вологість (оптимально 8%) і дотримуючись встановленої температури екструзії.

Лінія переробки сої формується відповідно до умов замовника і його вимог до кінцевого продукту.

Досвід наших замовників говорить про те, що застосування технологій екструзії на заводі з переробки сої суттєво розширює можливості використання сої в якості високопротеїнової корму.


Технологічна лінія переробки сої:

Наведена нижче лінія по переробці сої є базовою. В залежності від умов замовника і його вимог до кінцевого продукту формуємо потрібну конфігурацію.

  1. Приймальний бункер
  2. Транспортер шнековий
  3. Бункер для сої
  4. Прес маслотделяющий
  5. Фільтр - гущеловушка (очищення масла)
  6. Тара для прийому макухи
  7. Пневмотранспортер: - вентилятор пневмотранспорту
  8. Бункер подрібненого макухи
  9. Млин сортового помелу з дозатором
  10. Транспортер шнековий
  11. Бункер для готової борошна
  12. Затаривание в мішки
  13. Насос коловратный До 02/1
  14. Тара для отриманого соєвої олії.
Продуктивність лінії залежить від побажань замовника.

Процентний вміст масла в жмиху регулюється в залежності від його подальшої мети використання.

Зверніть увагу: якщо в лінії після екструдера використовується прес, то потрібно перед пресом обов'язково ставити шнек влагоудаляющий.

Застосування цієї лінії дозволяє виробляти високоякісну олію і високоякісний жмих з залишкової жирністю до 4%, а також знизити в продукті рівень антиживильних речовин до 0,2 од рН.

Обладнання для переробки сої дозволяє працювати з бобами сої, ріпаку, соняшнику та інших олійних культур.

Компанія Oliepres надає допомогу в передпроектних і проектних роботах, шеф-монтажу, монтажу, пусконалагоджувальних роботах, навчанні персоналу і висновоку на виробничу потужність.

Компанія Oliepres 2014- 2016. Розробка сайтів - Компанія ИнМАК Авторство: Oliepres

авторство добавлять через поле "Копирайт". а это поле можно убрать