-

Украина +38 (057) 761-91-33 :: oil.press1@gmail.com

Технології

Обладнання для маслоцеху при виробництві соняшникової олії, а також інших олійних культур (соя, ріпак, гірчиця, горіхи, оливки та ін) комплектується в залежності від виду перероблюваної сировини, продуктивності і розв'язуваних завдань.

Алгоритм роботи обладнання для віджиму олії:

  • Процес переробки олійних культур починається з сепаратора, де очищаються насіння від сміття.
  • Далі отриманий матеріал йде на сушку, яка знижує вологість сировини до необхідної по технологічному процесу.
  • Потім починається процес очищення ядра від лушпиння. Відділення оболонок від ядер має велике значення, оскільки після проходження цього етапу підвищується якість масла. Підвищення якості масла досягається за рахунок того, що масло не переходять ліпіди оболонок, що містять велику кількість супутніх речовин. Відповідно підвищується продуктивність устаткування, зменшуються втрати олії з лушпинням за рахунок замасливания. При малому обсязі виробництва використовується рушально-веечная машина. При великих обсягах виробництва (від 50 тонн на добу і вище) доцільно окреме використання рушальной і віїчної машин.
  • Далі отримане ядро йде на вальцьовий верстат для того, щоб розмолоти ядра насіння. Результат - отримуємо сипку маси (мятки).
  • Підготовлене таким чином сировина проходить влаготепловую обробку в жаровні для насіння.
  • Далі починається безпосередньо процес вилучення олії. В залежності від побажань замовника і вимог до готової продукції існують кілька схем пресування. Основна з них, використовувана в країнах СНД - схема дворазового пресування, де минуле влаготепловую обробку сировина надходить на попередній віджим в маслопрес шнековий-форпресс. На форпрессе отримують форпрессовое масло і форпрессовый жмих (при цьому в жмиху залишається 14-20% олії). Тому жмих направляють на додаткове вилучення олії в дробарку, а потім знову в жаровню. Наступний остаточний віджим відбувається в маслоотжимном пресі - экспеллере.
  • Отримане масло об'єднується з олією першого віджиму (форпрессовым маслом) і надходить у вібросито, де відбувається осідання механічних домішок (отримання жмиху) на олійному фільтру.
  • Далі жмих йде на дробарку. Отриманий продукт йде в охолоджувач, а потім на зберігання.
Якість масла і жмиху залежить від точності підбору та налаштування обладнання для маслоцеху. Важливу роль відіграє маслянистість і вологість вихідної сировини, а також термінів зберігання насіння перед віджиманням. Основними якісними характеристиками для соняшникового насіння є олійність, вологість, термін дозрівання.

Компанія Oliepres 2014- 2016. Розробка сайтів - Компанія ИнМАК Авторство: Oliepres

авторство добавлять через поле "Копирайт". а это поле можно убрать